marți, 17 iulie 2007

Pe ce dau banii...

Domnii de la Primarie s-au gandit sa trimita oameni pe teren. Felicitari din partea mea. Dar, pentru ce trimit oameni pe teren? Ca sa vada la ce ora vine REBU. sa ridice gunoiul. ???, am zis eu.

Astazi de dimineata cand m-am dus la magazin am vazut o femeie care statea pe o piatra din dreptul unei porti. Initial am crezut ca ii este rau si ca s-a asezat pana isi revine, dar cand am ajuns in dreptul ei m-a intrebat la ce ora vin cei de la REBU. "Sunt trimisa de la Primarie ca sa vad la ce ora se ridica gunoiul. Sa stie lumea pe ce da banii", a spus doamna in cauza.
Oamenii astia nu au niciodata o ora fixa (cei cu gunoiul, nu cei de la primarie), au doar o zi fixa: martea. Nu se stie la ce ora vin. Cert este ca doamna de la primarie a asteptat patru ore in soare si in caldura sa vina REBU; doar era trimisa de la primarie.
Daca stiam ca pazeste atata timp strada, ii lasam si eu in grija tomberonul si puteam sa plec linistita sa imi rezolv treburile. Pentru ca - foarte interesant -, daca nu esti acasa in ziua in care se ia gunoiul, te poti trezi fara tomberon din doua motive:
1. fie "uita" de unde l-au luat si domnii cu gunoiul ti-l lasa fix in mijlocul strazii iar daca nu ai un vecin cu inima buna care sa ti-l tina pana te intorci, si-l insuseste un alt vecin cu "inima buna";
2. fie isi amintesc de unde au luat tomberonul, il lasa in fata portii si se gaseste cineva care sa considere ca ai un tomberon in plus si d-asta l-ai lasat afara. In ziua "de gunoi" trebuie sa fie cineva acasa.

Acuma, eu nu inteleg de ce a trimis Primaria o femeie care sa astepte mai bine de patru ore sa vina gunoierii si sa-i semneze hartia? Nu puteau sa dea un telefon la REBU si sa ii intrebe cam pe la ce ora ajung pe strada cu pricina?

Normal ca vreau sa stiu pe ce dau banii, dar eu, platitoarea de taxe si impozite catre stat, nu prea dau doi bani pe ora la care se ridica gunoiul. Voi sti pe ce dau banii atunci cand masina care (de la REBU) ridica de pe strada crengile si frunzele rupte si uscate, va face mai mult de un drum pe luna.
Voi sti pe ce dau banii atunci cand masina care (tot de la REBU, normal) uda strada, va face mai mult decat un drum la doua luni.
Si voi sti pe ce dau banii atunci cand vor fi golite mai des cosurile de gunoi (care se afla doar in coltul strazilor; nu a tuturor strazilor). Cand toate acestea isi vor face simtita prezenta, voi sti pe ce dau banii. Pana atunci, nu ma intereseaza la ce ora se ridica gunoiul.

Dezbatere

O noua dezbatere in Club A. Bloggerii si scriitorii isi spun parerea maine seara la ora 18:00. Mai multe detalii pe blogg-ul lui Matei.