miercuri, 3 octombrie 2007

Întronizare?

Pe 30 septembrie (anul curent, normal) a avut loc ceremonia de intronizare a noului Patriarh. Stiu, stiu, e cam tarziu pentru acest eveniment. Voiam sa public acest comentariu cu ceva timp inainte de ceremonie, dar din neatentie, lene si uitare nu l-am publicat.
De ce am revenit asupra lui? In seara aceasta am urmarit "Cronica Carcotasilor" si am vazut ca si ei (sau nu ei, dar ce mai conteaza) au dat peste aceeasi problema: ce inseamna dom'ne intronizare?
In ziua ceremoniei toate, da' toate televiziunile au folosit acest cuvant. L-am citit si prin ziare. Nicio, dar nici macar o televiziune, un ziar, ceva, nu au avut curiozitate de a se intreba: ce inseamna dom'ne intronizare? Pai, daca nu s-au intrebat, nu s-au interesat, nu au aflat si normal, nu au explicat.
Eu m-am uitat in dictionar(al meu de acasa), am cautat si pe cel online si tot nu am gasit. Nu m-am dumirit, nu m-am luminat.
Eu stiam ca jurnalistii trebuie sa vorbeasca/scrie pe intelesul tuturor, iar daca eu n-am inteles si nici n-am aflat ce este aceea intronizare, sunt convinsa ca nici marea majoritate a celor care citesc ziare sau urmaresc buletine informative nu au reusit sa inteleaga.
Oare de ce folosesc oamenii cuvinte pe care nici ei nu le inteleg?
Si... ce inseamna dom'ne intronizare?

marți, 2 octombrie 2007

Un nou an... universitar

A reinceput facultatea (de ieri pentru boboci, de azi pentru toata lumea)si dupa cum am vazut si pe la alte case nu sunt singura care am nimerit intre boboci. Pentru aceasta "incurcatura" nu organizarea este de vina, ci locurile prea putine. Si unde mai pui ca atunci cand am fost eu boboaca festivitatea de deschidere a anului universitar s-a tinut la Leu intr-un amfiteatru al Facultatii de Electronica!? Sa vezi atunci ingramadeala...
La urma urmei, este bine sa fii daca nu boboc, macar in preajma lor (eu stiu sigur ca am avut emotii cand am fost boboaca).
Normal, ca orice FJSC-ista mandra nevoie mare de facultatea ei, m-a luat valul si am fredonat si eu "Imnul FJSC", mai ales ca cei care stateau drepti si frumosi in fata amfiteatrului(pacat ca nu aveau piedestal), imi sunt colegi de an(unul chiar de grupa) si cantau cu atata patos...
In curand sper sa am si poze de la festivitate. Pana atunci... spor bobocilor (vor avea nevoie), spor viitorilor licentiati (vom avea nevoie)si tuturor celor care mai au nevoie de spor.

Am revenit (pana le voi primi si eu pe ale mele) cu niste "poze" .