sâmbătă, 1 septembrie 2007

Ganduri, idei, sentimente... mai putin imagini (1)

Cand te doare trupul, ce faci? Te duci la medic. Dar, cand te doare sufletul, ce faci? Unde te duci? Cine te poate trata? Cine iti poate da ceva pentru durere fara sa fii nevoit sa iti pui toata viata pe tapet? Cand te duci la medic, ii spui ce, cum si unde te doare; ii spui ce simptome ai. Il lasi pe omul acela pe care nu-l cunosti sa iti atinga ranile trupului. Poti suporta. Trupul poate suporta atingerea pe o rana mai mult sau mai putin vizibila. Cat poate suporta sufletul? Unde imi pot trata eu - o persoana introvertita - sufletul?

Eu cu mine si cu durerea mea.

Nu este un strigat de ajutor, este o incercare discreta de eliberare.

Unde isi vindeca fiecare sufletul?

Azi e toamna... in curand... iarna

Conform calendarului crestin ortodox, azi e prima zi de toamna. De astazi ploaia si-a intrat in drepturi cu o ploaie care ba e - ba nu e.
Toamna si-a facut simtita prezenta de ceva vreme, dar am tot ignorat-o pana azi. De astazi ii redau ceea ce i se cuvine, ii recunosc drepturile.

Ploaia care-mi uda sezlong-ul pe care am stat aproape toata vara, este atat de rece. Este rece precum gheata pentru ca asa vreau eu sa o simt. Vreau sa o simt atat de rece pe pielea mea ca sa-mi dau seama ca ceea ce este in sufletul meu este real. Ploaia astazi imi trezeste simturile si-mi aduce amintirile aproape.

Sa planga din cer...