sâmbătă, 11 august 2007

Din Sibiu...

Probabil pentru ca a fost destul de mediatizat in ultima vreme, in Sibiu au inceput lucrari de modernizare si de restaurare. Multe bulevarde si strazi au fost sau inca sunt in program de reabilitare si desi orasul cu greu permite, s-au facut eforturi si au mai fost deschise ceva parcari (cu locuri putine, normal, dar bune si astea). Obositor si intr-un fel enervant pentru soferi (mai ales pentru cei care nu sunt din Sibiu), sunt multele strazi cu sens unic si... vor mai fi si altele deschise, mai ales in centrul istoric.
Un foarte bun proiect demarat in Sibiu consta in implementarea unui sistem de orientare prin indicatoare. Cica, sistenul de indicatoare are o garantie minima de 10 ani si rezistenta la vant de peste 120 km/ora si mai face fata si unor temperaturi situate intre -30 si +50 de grade C. In acest fel, turistii nu se mai ratacesc si stiu exact unde sa se duca. Pacat ca strazile sunt prea inguste si preturile prea piperate (nu peste tot).

Sibiul este un oras care nu duce lipsa de spatiu verde si cu toate acestea vor fi plantati 36 de copaci in jurul unei parcari si in jurul Pietei Garii. Iata ca se poate! Dar, ce bine ar fi daca s-ar intampla asta si-n Bucuresti.

Si daca aveti de gand sa vizitati orasul in perioada imediat urmatoare, aflati ca daca va grabiti prindeti si doua evenimente culturale intens mediatizate in Sibiu:
- "Festivalul International de Circ", inte 10 si 12 august in Piata Mare si
- festivalul "Young in Europe: Sibiu meets Deventer", in perioada 10-20 august tot in Piata Mare.


Viata nu-i nici roz si nici prea buna in Sibiu, dar sunt atatia turisti straini...