luni, 29 octombrie 2007

Cum este cand ploua...

Da... astazi a plouat.

Nu stiu cum este in alte orase din tara sau din alte tari, dar in Bucuresti cand ploua nu prea se mai poate circula. Se creeaza blocaje in trafic, masinile nu inainteaza foarte mult, astepti RATB-ul si jumatate de ora. Daca in cate o intersectie se mai afla si un politist de la circulatie, chiar ca nu ai nicio sansa sa scapi prea repede din invalmaseala aia. De ce circulatia este si mai greoaie cand sunt politisti care dirijeaza traficul? De ce se creeaza ambuteaje cand ploua/ninge? De ce se circula atat de greu in Bucuresti? Or fi de vina lucrarile incepute in tot orasul sau doar vremea care-si face veacul prin Capitala?

Frig, asteptat mult in statii, blocaje in trafic... asa este cand ploua...

4 comentarii:

Jimmy spunea...

E dragut, linistitor, muzical si...umed. Ploaia indeamna la visare si la somn. La alergat fara tinta, dar si fara sa obosesti.
Dar, stai ca aberez. Nu asta era tema post-ului tau, asa ca ignora aberatia de mai sus.
Parerea scurt-obiectiva acum:
Ploaia in Bucuresti este creatoare de nervi. Politistii au impresia ca fac ceva util in mijloc de intersectie, dar stii cum e cand vrei sa ajuti si mai tare incurci. Intentia conteaza. Pt. ambuteaje sunt vinovati mai multi factori: lucrarile, administrarea proasta, ora de varf, nr mare de masini intr-un spatiu care devine din ce in ce mai neincapator.
Dar... cu adevarat de neiertat si de neschimbat sunt nerabdarea oamenilor, stresul, blazarea, graba, trairea clipei prezente doar pt a ajunge la urmatoarea. E o chestie de perceptie. Si imi este asa de cunoscuta...

iulia spunea...

Maria, am ajuns la concluzia ca in Bucuresti este la orice ora, "ora de varf". Indiferent cand iesi din casa, autobuzele, troleele si restul sunt tot timpul pline. Oamenii se duc la serviciu, se intorc de la serviciu, copii de la scoala si mai stiu eu ce alte preocupari au.

Dar, cand ploua, tot este mai aglomerat ca in restul zilelor

Jimmy spunea...

Perfect adevarat. Atunci mai ocupa si ploaia din spatiu. Iti dai seama cate picaturi cad pe m2 (metru d-ala in patrat) si se acumuleaza in baltoace, mari si oceane pe strazile Bucurestiului?

iulia spunea...

Nu, nu imi dau seama, dar vad.

Hmm... oceane? Esti sigura?